Den Grønne Pointtrøje

Favoritter til den Grønne Pointtrøje

Med 4 sejre i ryggen, er Peter Sagan den helt store favorit, til at vinde den grønne pointtrøje for 5. gang i træk. Dette også selvom Sagan ikke vinder så mange sprintetaper, da han henter de fleste point med sekundære placeringer i alt slags terræn. I år passer Tour ruten dog bedre til ham, hvor der allerede på 2. etape er indlagt en flad etape, med en afslutning på 1,9 km med 6,5% stigning i snit. Det er en etape, som passer Peter Sagan rigtig godt, og da det er de færreste af de øvrige sprintere, som kan sidde med (det skulle lige være John Degenkolb), har Sagan alle muligheder for at løfte den gule og den grønne pointtrøje over hovedet efter etapen.

Hvem andre end Peter Sagan?

Hvis det mod alt forventning ikke bliver Peter Sagan, der vinder den grønne pointtrøje, så er John Degenkolb et rigtig godt bud og alternativt Michael Matthews, som begge er typer, som Sagan, der kan vinde de kuperede etaper. Dog har Orica GreenEdge offentligt udtalt, at Michael Matthews udelukkende kører efter etapesejre på de flade og kuperede etaper, som slutter med stigninger. Den eneste mulighed de store sprintere, som Marcel Kittel og André Greipel, har for at vinde den grønne pointtrøje, er ved at vinde stort set alle de flade sprintetaper inklusiv dem med jævne stigninger, som f.eks. 3. og 4. etape, der begge slutter med mindre stigninger. Marcel Kittel har tidligere vist, at han godt kan køre med om sejren på disse etaper, men han må komme til kort på 2. etape, hvor vi tipper Peter Sagan til at løfte den grønne trøje over hovedet.

Peter Sagan

Peter Sagan

Allround Rytter
Da Peter Sagan vandt trøjen første gang i 2012 var det med imponerende styrke, hvor han efter en prolog vandt den første etape, som kan minde lidt om dette års 2. etape. Det var en stigning på 2,4 km med 4,7% i snit.
John Degenkolb

John Degenkolb

Allround Rytter
Hvis John Degenkolb er i form, kan han meget vel være et godt bud i konkurrencen om den grønne point trøje, som han endte på en 3. plads i sidste år. I modsætning til de store sprintere, kan han også hente point på de mere kuperede etaper.
Marcel Kittel

Marcel Kittel

Sprinter
Ingen over og ingen ved siden af, sådan så det ud efter en magtdemonstration af Marcel Kittel i årets udgave af Giro d'Italia. Marcel Kittel er i en klasse for sig, og det bliver svært for de andre sprintere, at følge med ham, når først han åbner sin spurt.

Outsidere til den grønne pointtrøje

Det er lidt som en joke, at snakke om andre mulige kandidater til den grønne pointtrøje, men alt kan ske, og det er før set, at store ryttere, som Chris Froome og Alberto Contador, måtte udgå som favoritter pga. styrt, skader og uheld. Det kan også være, at Alberto Contador erobrer den gule trøje tidligt i løbet, hvilket måske låser Sagan til en hjælperolle. I det tilfælde er det de rene sprintere, som selvfølgelig alle har en chance for at vinde den grønne pointtrøje. Udover Marcel Kittel er det ryttere som André Greipel, Mark Cavendish, Nacer Bouhanni, Arnaud Démare, Bryan Couqard og ikke mindst Alexander Kristoff, som tidligere har vist, at han kan køre med i kuperet terræn.