Den Gule Trøje

Favoritter til den Gule Trøje

Der skal gå meget galt, hvis ikke Chris Froome, iført den gule trøje, kan løfte pokalen for tredje gang, når sidste etape er kørt på Champs-Élysées d. 24. juli. Froome er den store favorit til at vinde Tour de France 2016, og han har da også lige vundet optakts løbet Criterium du Dauphiné, ligesom han gjorde i årene 2013 og 2015, hvor han tilsvarende vandt begge udgaver af Tour de France. Men som vi så i 2014 udgaven, vil der altid være en risiko for styrt, som selv de største stjerner ikke kan undgå. Dengang udgik både Chris Froome og Alberto Contador efter styrt tidligt i løbet, hvilket resulterede i en samlet sejr til Vincenzo Nibali.

Chris Froome

Chris Froome

Bjergrytter
Chris Froome's program er tilrettelagt efter endnu en Tour sejr, og han bakkes op af et meget stærkt Team SKY hold, hvor vi forventer at se Geraint Thomas, Mikel Landa, Sergio Luis Henao og Wout Poels, som hans tro følgesvende i bjergene.
Nairo Quintana

Nairo Quintana

Bjergrytter
Tour de France 2016 ruten passer rigtig fint til Nairo Quintana, som har sin helt store styrke i bjergene, og med 9 bjergetaper samt 1 enkeltstart med stignings procenter op til 9,4%, har han alle muligheder for at udfordre Froome
Alberto Contador

Alberto Contador

Bjergrytter
Efter sidste års femteplads, lå det ikke i kortene, at Alberto Contador skulle kunne vinde Tour de France 2016 udgaven. Men Contador har ligesom Quintana kørt et rigtig flot forår. Blandt andet med sejr over Quintana, i løbet Vuelta Ciclista al Pais Vasco.

Outsidere til den gule trøje

Hvis ovenstående ryttere kommer ud for uheld, styrt eller sygdom, er der en større gruppe af bejlere til den gule trøje, som alle har potentialet til at vinde. En rytter som Fabio Aru, har vi ikke set meget til i år, men han er umiddelbart den største trussel til de tre favoritter, hvor han sidste år vandt Vuelta a Espana foran blandt andet Nairo Quintana. Astana satsede på en Giro sejr til Vincenzo Nibali, hvilket lykkedes i sidste time. Til Tour de France satser de på Fabio Aru, men det virker urealistisk, at Aru kan gøre kunsten efter i Touren. Lige efter Fabio Aru har vi en gruppe bestående af Richie Porte, Joaquim Rodriguez, Romain Bardet og Thibaut Pinot, som vi spår gode resultater i dette års udgave af Tour de France. Yderligt giver Astana Pro Team udtryk for, at det ikke er givet, at Fabio Aru er kaptajn, hvorfor Vincenzo Nibali også skal nævnes.