Den Prikkede Bjergtrøje

Favoritter til den Prikkede Bjergtrøje

Sidste år vandt Chris Froome den prikkede bjergtrøje, uden at han kørte efter den. Det var selvfølgelig den gule trøje, som var hans fokus. Men da han vandt den første rigtige bjergetape (10.etape), som endte på toppen af et bjerg, fik han dobbelt point i konkurrencen om bjergtrøjen, hvilket måske satte en dæmper på de øvrige rytteres lyst til at køre efter den trøje. Anderledes var det i 2014 udgaven, hvor Thomas Voeckler og Joaquim Rodriguez, på den første rigtige bjergetape (10. etape), fra start kæmpede om pointene på hvert bjerg. Desværre for dem udgik Alberto Contador på samme etape, hvilket gav Rafal Majka frit løb. Med en 151. plads, 1 time, 43 minutter og 14 sekunder efter den førende rytter Vincenzo Nibali, gav det for ham mening at køre efter bjergtrøjen, hvilken han vandt foran Nibali og Rodriguez.

Rodriguez, Voeckler en helt tredje?

I år vil det give mening, at satse på en sekundær bjergrytter eller allround rytter, til at vinde bjergtrøjen. Der er nemlig rigeligt med point at hente, ved at gå i udbrud på 7., 8. og 9. etape, før favoritterne passerer målstregen på toppen af 9. etape, som giver dobbelt point til de 10 første. Derefter er der rigeligt med muligheder for udbrud, hvor der kan hentes ekstra point til den prikkede bjergtrøje. Udover etaperne 7, 8 og 9 skal de ryttere, der kører efter den prikkede bjergtrøje, formentlig køre efter point på 10. etape, 15. etape, 17. etape, 19. etape og 20. etape, for at kunne sikre sig bjergtrøjen. Dette fordi der gives dobbelt point til vinderne, af de etaper der slutter på en bjergtop, hvilket etape 9, 12, 17 og 19 gør.

Det vil ikke give mening for en sekundær rytter, at køre efter bjergpoint på 12. etape, da der kun er point at hente på målstregen, som favoritterne til det samlede klassement, helt sikkert vil køre efter at vinde, da det er Mont Ventoux. Dog kan det også være, at det først er på dette bjerg, at en sekundær bjergrytter, som f.eks. Pierre Rolland, vælger at køre med i udbrud, og hvis han vinder etapen, kan han meget vel starte sit togt efter bjergpoint på de efterfølgende etaper.

Thomas Voeckler

Thomas Voeckler

Allround Rytter
Direct Energie er ny sponsor for det gamle Europcar hold, som stadig har Thomas Voeckler på holdet. Når han stiller til start i Tour de France, er der garanti for nogle seværdige etaper.
Joaquim Rodriguez

Joaquim Rodriguez

Bjergrytter
Det er ved at være på det sidste med Joaquim Rodriguez, som lige har rundet de 37 år. Hans femteplads i årets Vuelta Ciclista al Pais Vasco (2.UWT), er hans bedste resultat, uden at han dog imponerede.
Pierre Rolland

Pierre Rolland

Bjergrytter
Pierre Rolland er selv overbevist om, at han vil levere sit bedste Tour de France resultat i år, hvilket er hans store mål, og det som hele hans program er lagt efter. Så måske der kan komme en positiv overraskelse i løbet herfra.

Outsidere til den prikkede bjergtrøje

Man kan ikke kalde favoritterne til den gule trøje for outsidere, men det vil ikke være bevidst, at de kører efter den trøje, og derfor kalder vi dem for outsidere. Med hele tre afslutninger på toppen af et bjerg, som alle er udenfor kategori, samt en enkelt kategori 1 afslutning,kan der vindes hele 170 point der alene. Det er ikke utænkeligt, at en rytter som Chris Froome, tager sejren på samtlige bjergtoppe. Han har et ultra stærkt hold til at køre for sig, og han kan derfor forvente at blive fragtet op til sejre på samtlige bjergetaper. Udover favoritterne til den gule trøje, er Vincenzo Nibali vores joker til at vinde den prikkede bjergtrøje. Det kan nemt være, at Astana holdet vælger at sende ham ud i udbrud på bjergrige etaper, hvor han kan være en trussel til klassementet, eller en stærk hjælperytter til Fabio Aru på afgørende tidspunkter.